Jadłospis

Przykładowy jadłospis

MENU

Poniedziałek:
śniadanie: kanapki z pastą mięsną i warzywami lub żółtym serem i papryką kakao herbata
obiad: zupa jarzynowa spaghetti bolońskie marchewki woda mineralna podwieczorek:
ciasto drożdżowe mleko truskawkowe owoce

Wtorek:
śniadanie: zupa mleczna kajzerka z serkiem topionym lub dżemem herbatka
obiad: zupa kalafiorowa z koperkiem pieczeń z szynki wieprzowej w sosie ziemniaki surówka z białej kapusty i marchewki kompot
podwieczorek: kasza manna z malinami sok przecierowy

Środa:
śniadanie: kanapki z masłem kiełbasą podsuszaną lub gotowanym kurczakiem i pomidorem kakao herbatka
obiad: zupa Shreka (krem szpinakowy z jajkiem lub groszkiem ptysiowym ) leczo mięsno-warzywne (papryka cukinia pomidor) ryż kompot śliwkowy
podwieczorek: sernik z galaretką i owocami napój porzeczkowy

Czwartek:
śniadanie: płatki na mleku bułeczka z masłem i miodem lub pasztetem z indyka i szczypiorkiem herbata cytrynowa
obiad: zupa fasolkowa sznycel drobiowy ziemniaki kapusta duszona z pomidorem i koperkiem woda mineralna
podwieczorek: owocojogurt ( owoce jogurt naturalny ) biszkopty

Piątek:
śniadanie: chleb wieloziarnisty z masłem szynką i warzywami kawa na mleku herbata
obiad: zupa gulaszowa ( mięso drobiowe szynki warzywa pomidory ) makaron z masłem i serem lub musem jabłkowo-truskawkowym surówka z marchewki i ananasa napój miodowo-cytrynowy
podwieczorek: budyń śmietankowy herbatniki